Läsrapport: januari-februari

Oj oj oj, den här månaden blev det inte som jag hade tänkt det. Har börjat ett nytt jobb som helt har tagit upp all min tankeförmåga och puttat ut läsningen från agendan.
Så de här två månaderna får jag skämmas för mig själv och presentera tre ynka böcker som jag har läst och skrivit en recension av.
Men att jag har läst endast tre böcker är inte helt sant…

De senaste månaderna har jag hamnat i flera diskussioner om Fifty Shades of Grey-böckerna. Jag har länge tänkt att jag nog aldrig kommer att läsa dessa böcker. Har svårt för dominerande, kontrollerande maktrelationer (som det tyvärr finns mycket av även i Young Adult-genren) och jag hade en bild av att dessa böcker skulle leverera flera hundra sidor av just det här. Ibland kan jag bortse från det i vissa böcker och helt slukas upp i historien eller en viss karaktär, men i Fifty Shades of Grey är det svårt att ignorera det som faktiskt hela boken handlar om. Men som sagt, efter flera diskussioner – med folk som jag lyssnar på när det kommer till diskussioner om både böcker och feminism – var jag tvungen att själv se vad det handlar om. Jag ska inte kommentera böckerna här, eftersom det här är en blogg för Fantasy, Sci-Fi och Young Adult och jag vill hålla det så, men visst utmanade de mig. På gott och ont.. Och helt ärligt så har jag inte kommit fram till vad jag tycker om dem ännu. Men (!) herregud vilket dåligt berättarspråk! Har man svårt för ständiga upprepanden och ja, ännu fler upprepanden, ska man inte ge det en chans.

 

Så till månadens läsrapport..

crossed

 

Crossed – Andra boken i Matchad-serien av Ally Condie.

Jag hade inte skyhöga förväntningar på den här boken, då den förra ”Matchad” var ett mediokert läsande. Men boken började förvånande starkt. Nya miljöer, nya karaktärer och ett hårdare klimat dominerade de första kapitlen och allt verkade väldigt lovande… (Gå till hela recensionen)

 

 

 

reached

 

Reached – Tredje och avslutande bok i Matched-serien av Ally Condie.

…Så till historien… ”Nej, var detta allt?”, tänkte jag genom hela boken. Om man älskar poesi så kan de långa metaforiska beskrivningarna och delarna med långa utdrag från dikter, ge en viss charm till berättarstilen, men för det mesta blir det rätt segt att läsa… (Gå till hela recensionen) 

 

 

 

up from the grave

 

Up from the grave – Sjunde och avslutande bok i Night Huntress-serien av Jeaniene Frost

Jag trodde att det skulle bli svårt att komma in i berättelsen igen efter en sådan lång paus, vilket brukar vara fallet med serier som man läser allt för utspritt.. Men redan efter några meningar så jublade jag av lycka, herregud vad jag har saknat denna kaxiga, roliga och spännande serie!… (Gå till hela recensionen)

 

 

 

/ Bokmästarinnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s