Top Ten Tuesday: Vårläsning

toptentuesday

Denna veckans tema är: Ten Books On My Spring TBR List

I vår har jag otroligt många böcker jag verkligen vill läsa, varav många som har stått och stirrat på mig i bokhyllan alldeles för länge… Men detta innebär också att 10 böcker inte räcker, jag slänger istället in 15 böcker på min ”Spring TBR List”. Nu står jag inför lyxproblemet att välja vilken man ska starta med, men jag är rätt så säker på att alla dom här böckerna kommer att ha något som jag verkligen kommer att uppskatta!
.. Att alla dessa, är böcker som jag tror kommer att göra ett visst avtryck.

Klicka på omslagen för att komma till bokens Goodreads-sida.

cruel beauty a court of mist and fury lady midnight ny the crowns game uproted the raven boys smoke and bone the rose society the wrath and the dawn cinder written in red A Darker Shade final for Irene elantris darkest mind odinsbarn

Cruel Beauty
En re-telling av ”Skönheten och odjuret”. Den här boken är den enda av de böcker som jag har på min vårlista som inte har fått över en fyra (3.77) i betyg på Goodreads. Men jag har ändå en bestämd uppfattning om att jag kommer gilla den. Många recensenter som brukar ha samma boksmak som mig, har gett den ett högt betyg. Jag väljer att gå på det.

A Court of Mist and Fury
Som jag längtar efter denna uppföljare till ”A Court of Thorns and Roses”! Varje gång en bok kommer ut av Sarah J. Maas går jag upp i läsextas. Jag blir okontaktbar, sätter mobilen på ljudlös, bäddar ner mig i sängen och gärna häller upp ett glas vin. Detta är min egentid. Detta är när jag verkligen njuter.

Lady Midnight
Ja! Som jag har väntat! Både när jag hade läst ut Mortal Instruments- och Infernal Devices-serierna, uppstod ett vakuum. Jag behövde mer. Nu kommer det äntligen mer.

The Crown’s Game
Detta är en debutbok av författaren Evelyn Skye. Jag brukar alltid vara lite avvaktsam mot debutförfattare, men den här ploten alltså.. Jag får uppfattningen att det är en blandning av två av mina favoritserier: ”Throne of Glass” av Sarah J. Maas och ”Shadow and Bone” av Leigh Bardugo. Kan det gå fel?

Uprooted
Detta är en bok som har fått mängder av fantastiska reviews på Goodreads och bloggar. Jag har sneglat mot den ett tag nu, så i vår ska jag absolut ge mig i kast med denna. Ännu en re-telling av ”Skönheten och Odjuret”, men beskrivs som aningen mörkare än sina fränder på samma tema. Bra koncept helt enkelt.

The Raven Boys
Den här serien behöver inte många anledningar till varför jag lagt upp den på min vårlista. Det är dags nu. Den har fått genomgående högt betyg för alla delar i serien.

Daughter of Smoke & Bone
Den här boken har stått i min bokhylla alldeles för länge nu. Varje gång jag ser den, skäms jag, för det finns ingen anledning i världen till varför jag inte läst denna ännu.

The Rose Society
Efter att jag hade läst första boken i serien, ”The Young Elites”, var jag splittrad. Ni som har läst min recension vet att jag hade svårt för det enorma mörker som omfamnar vår huvudkaraktär och hela stämningen i boken. Men det är också just detta mörker som får mig att snegla allt mer mot den här uppföljaren.. Det finns något fängslande över det. Gah! Jag blir så frustrerad, men samtidigt så otroligt nyfiken.

The Wrath & The Dawn
Jag inser att jag börjar låta enformig, men detta verkar också vara en bok i stil med en re-telling, men denna gång av Tusen och en natt, vilket har lite liknande koncept som Skönheten och odjuret. Oops. Även denna har fått högt betyg och fina reviews på Goodreads och det finns någonting i dessa recensioner som fångar mitt intresse. Antar att det är hela grejen med ”Stockholmssyndromet”, men att det även visar sig att det finns ett större mysterium som omringar historien och att allt inte är vad det verkar. Typ.

Cinder
Jag har enormt höga förväntningar på denna serie. Jag har de två första böckerna i serien i min bokhylla. Det är bara att börja, så varför har jag väntat så länge? Det finns böcker som dessa, som man vet att man kommer älska och därför inte riktigt har tid med att läsa. Jag vet att jag kommer att sträckläsa den och jag vet att jag kommer kasta mig på bok två så snart jag läst ut den första. Och bok tre.. Och fyra. Det innebär också att jag under en tid måste försaka alla andra fantastiska böcker som väntar på att läsas.

Written in Red
En serie som jag länge har ignorerat är ”Written in Red” (The Others) av Anne Bishop. Jag har inte kunnat ta in ännu en serie i mitt liv som innehåller så många böcker (4 st), medan jag har andra påbörjade serier som jag måste läsa ut, plus ett antal serier som jag tänkt påbörja (Cinder, A daughter of smoke and bone m.fl.). Men nu är tiden kommen för alla dessa serier.

A Darker Shade of Magic
Den här har jag också sneglat mot ett tag nu och bara väntat på att min bokhylla ska bli aningen mer avbetad, innan jag beställer hem denna. Men när Victoria på Goodreads skriver att denna är en av hennes tre favoritböcker och de två andra av hennes favoritserier även är mina egna (”Throne of Glass” och ”Shadow and Bone”), flyttar jag genast fram den på min prioriteringslista.

Elantris
En vän har rekommenderat mig att läsa den här. En vän som alltid brukar gilla samma böcker som jag själv. Då måste jag ju ge det en chans, plus att den finns som ljudbok på Storytel.

The Darkest Minds
När en favoritförfattare (Sarah J. Maas) skriver på Goodreads att det här är en av hennes absoluta favoritböcker, hur kan man då låta bli?

Odinsbarn
Jag har dragit mig för att läsa den här. Jag är inte så frälst på idén att den är sprungen ur nordisk mytologi, plus att jag brukar vara skeptisk till att läsa svenska författare (och en norsk borde inte vara annorlunda). Men samtidigt är det dags för mig att läsa en nordisk författare. Ta tjuren, och mina förutfattade meningar, vid hornen. Senast var ”Engelsforstrilogin”. Jag hoppas att Odinsbarn inte gör mig besviken.


/ Bokmästarinnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s