A court of mist and fury (bok 2)

a court of mist and fury
FÖRFATTARE: Sarah J. Maas
FRÅN: 2016
DEL: 2
SERIE: A court of thorns and roses

 

HANDLING

Feyre överlevde Amarantha’s planer och har nu återvänt till Vårhovet – men till ett stort pris. Fast hon nu har en fé’s krafter, förblir hennes hjärta mänskligt och det kan inte glömma de fruktansvärda gärningar hon tvingades utföra för att rädda Tamlins folk.

Feyre har inte heller glömt sin överenskommelse med Rhysand, hög Lord av det fruktade Natthovet. Medan Feyre navigerar i ett mörkt spindelnät av politik, passion och bländande kraft, närmar sig en allt större ondska – en ondska hon kan vara nyckeln till att stoppa. Men bara om hon kan utnyttja sina mörka gåvor, läka hennes brutna själ och bestämma sig för hur hon vill forma sin egen framtid och framtiden för en värld klyvd i två.

(Halvtaskigt översatt från Goodreads)

 

ÖMDÖME (Läst på engelska)

Voi voi voi, så mycket känslor! Det har uppstått en stor tomhet efter att jag har avslutat den här boken, så pass att jag nog inte kan förmå mig att påbörja någon ny på ett par dagar. En riktig bok-baksmälla helt enkelt.

Så här kommer en alldeles onyanserad och känslomässig recension..

Det här är en sådan bok där man under hela läsningen sneglar mot antalet sidor kvar att läsa och bävar för hur den sakta men säkert börjar närma sig slutet. Det här är en sådan bok där man så till den grad har förälskat sig i båda karaktärerna och världen den utspelar sig i, att man är rädd för den dag allt ska ryckas ifrån en lika snabbt som man förälskade sig i den. Det är en sådan bok där man kommer på sig själv att bara lite snabbt smygläsa någon mening längre fram i kapitlet för att man är så nervös inför vad som ska komma att man inte kan låta bli att förvarna sig. Bara en liten smygtitt.

Jag älskar språket. Jag älskar världen. Jag älskar spänningen. Jag älskar vänskapsbanden. Jag älskar humorn. Jag älskar romantiken. Jag älskar handlingen. Jag älskar karaktärerna.. Och jag absolut älskar vändningen den tar! Jag ska erkänna att jag var orolig inför denna uppföljare, vilken väg den skulle ta och vilka karaktärer den skulle ”förstöra”, men jag lovar er alla: Efter att jag har läst denna bok finns inga tvivel kvar längre. Utvecklingen är briljant! Sarah J. Maas skapar en sådan fantastisk transformation för Feyre, en inre resa som handlar om henne själv snarare än att vara någon för någon annan. Otroligt uppfriskande att se en kvinnlig huvudkaraktär porträtteras och utvecklas på det här viset. Att det inte enkom handlar om att välja mellan två män, utan om att välja väg för sig själv, förstå vad man har för behov och att det inte alltid behöver vara samma som man kände förut. Även om de behoven var rätta för den perioden av ens liv.

Jag hade helt glömt bort att den här serien innehåller så mycket målande erotik som den gör (vilket jag absolut inte tackar nej till). Däremot så innehåller den här boken faktiskt ett mer lagom mått av romantik än sin föregångare, där det översvämmades av det i nästan varje kapitel. Den överspelar inte de romantiska bitarna, men när den väl levererar så gör den det långsamt, krypande, nervkittlande och alldeles alldeles underbart. Däremot så fokuserar den här boken än mer på att utveckla karaktärerna, göra de mer mångbottnade och intressanta. Den fokuserar på att utveckla och vidga ens ögon för världen och man introduceras till nya miljöer och maktintriger som man i tidigare bok bara hört talas om. Men framförallt fokuserar den på att skapa en intressant, detaljrik och spännande handling att följa. Det var trots allt handlingen som var föregångarens (A court of thorns and roses) svaghet.. Även om jag verkligen gillade även den boken.

Denna ligger på gränsen för att vara en Young Adult-bok pga erotiken, men om vi ska vara ärlig mot vår egen ungdom kan den nog tilltala även en hel del av den kategorin, så väl som att den skulle kunna klassas som en ”vuxen-fantasy”. Dock så innehåller den så många andra moment som lätt kan identifieras som typisk YA-stil.

Den här är en av de enklare böckerna att betygsätta. Den får självklart betyg-hjarta-5 i betyg. Jag önskar nästan att jag aldrig hade läst dessa två böcker så att jag skulle kunna få påbörja serien igen och uppleva allt för första gången. Så bra är det. Den här boken klättrar upp på min lista av absoluta favoritböcker!!

/ Bokmästarinnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s