Allegiant (bok 3)

allegiant
FÖRFATTARE: Veronica Roth
FRÅN: 2013


HANDLING

Tänk om hela din värld var en lögn. Tänk om ett enda avslöjande eller ett enda val förändrade allt. Tänk om kärlek och lojalitet fick dig att göra saker som du inte trodde var möjliga
Det falangbaserade samhälle som Tris Prior en gång trodde på är splittrat av våld och maktkamper, ärrat av svek och förluster. Så när hon får chansen att utforska en värld bortom den hon hittills känt, är Tris redo. Kanske kan hon och Tobias bygga ett nytt och enklare liv tillsammans bortom stängslet, ett liv fritt från komplicerade lögner, hoptrasslade lojaliteter och plågsamma minnen.
Men Tris nya verklighet är ännu mer skrämmande än den hon lämnat bakom sig. Gamla sanningar förlorar snart sin mening, och nya omskakande insikter förändrar människorna hon älskar.
Och än en gång måste Tris kämpa med att försöka förstå den mänskliga naturens komplexitet och sin egen samtidigt som hon ställs inför svåra val i fråga om mod, lojalitet, uppoffring och kärlek.

(Från Bokus)

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)

Detta blev en enorm besvikelse för mig. Den är både klyschig, banal och förutsägbar. Karaktärerna, som jag ändå har älskat fram tills nu, går mig på nerverna i den här boken. Hon tappar bort de kärleksfulla elementen av historien, karaktärerna och världen som hon har lyckats bygga upp. Det känns helt plötsligt rätt platt och ganska så trist.

Den mystik som låg som ett skimmer över de andra böckerna, raserar författaren totalt. Den går från att vara en spännande dystopi, till en halvdan postapokalyptisk historia.

… Och slutet.. (Suck)… Jag blev mest glad när det hela var över, för jag orkade helt ärligt inte mer.

Det är sällan jag har haft så höga förväntningar på en bok, som har gjort mig så här besviken.

Betyg: betyg-hjarta-2

Annonser