Dark Lover (bok 1)

dark lover
FÖRFATTARE: J.R. Ward
FRÅN: 2005
SERIE: The Black Dagger Brotherhood

 

HANDLING
Bland nattens skuggor i Caldwell, New York, pågår ett dödligt krig mellan vampyrer och vampyrdräpare. Det finns en hemlig skara bröder som inga andra – sex vampyrkrigare, försvarare av deras ras – men ingen av dem lika farlig som Wrath, ledare för The Black Dagger Brotherhood.

Men när en av hans mest betrodda krigare dödas – och lämnar efter sig sin halvvampyr-dotter, omedveten om vampyrers existens eller hennes öde – tar Wrath till uppgift att introducera henne till en värld bland de odöda. En värld av sensualitet bortom hennes vildaste drömmar.

( Delvis översatt från Goodreads)

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)
Det här är den sämsta skit jag har läst. Helt ärligt fick jag lägga bort boken efter ungefär halva för att den gjorde mig upprörd och faktiskt rätt så äcklad.
Det som var min farhågor (som jag skrev under Top Ten Tuesday: Vårläsning) slog igenom hundra gånger om.
Hela den här boken bygger på stereotyper, den hyllar stereotyper och varenda persons värde i boken beskrivs utifrån deras utseende.
Centralt i boken finns ett gäng extremt biffiga, de flesta hollywood-snygga (vet inte jag, jag blev otroligt avtänd på dem allihop) killar som är väktare av alla vampyrer och kallar sig Brödraskapet: Wrath, Tohrment, Vishous, Rhage, Phury and Zsadist. HAHAHA.
Centralt finns också en halvvampyr (Beth Randall) som snart kommer att gå igenom en förvandling till helvampyr och alla hennes värden beskrivs genom andras ögon om hur vacker hon är och hur de åtrår henne.
I historien finns manliga vampyrer som bara dricker blod från kvinnliga vampyrer och vise versa. Kvinnorna i boken beskrivs inte allt för sällan som horor, medan männen beskrivs som dödliga vapen eller testosteronfyllda beskyddare.
Mitt upp i allt detta finns den en erotisk (icke)romantisk relation som startar helt galet fel. Beth Randall har varit nära att bli våldtagen på väg hem från jobbet en dag och några dagar senare dyker en riktigt stor och skrämmande man upp i hennes lägenhet utan förvarning. Han bara står där helt plötsligt. Hon blir så sexuellt upphetsad av honom att de har sex utan knappt en introduktion. Alltså.. Hmm. Jag vet inte jag.

Det är ungefär så här långt jag har kommit i historien. Plus några fler scener där hon introduceras till vampyrvärlden och de har sex. Hon har inte ens hunnit bli helvampyr innan jag var tvungen att se projektet avslutat. Det skulle behöva ske ett mirakel om författaren skulle kunna rädda upp det här. Kanske om författaren gör en helomvändning mitt i boken och man inser att hela första halvan bara har varit en riktigt crappy mardröm. Men jag känner mig fortfarande förvirrad, hur kan den här boken ha fått 4.25 i omdöme på Goodreads??!!! Vad har jag missat?

Jag drar mig verkligen ifrån att ens ge den här boken ett betyg.. Men för att det ska bli lättare att sortera in den bland våra recensioner ger jag den ett ynka betyg-hjarta-1 i betyg, eftersom det är det lägsta jag kan ge.. Men se det som ett icke-betyg i det här fallet.
Jag har upplevt att det främst är vissa manliga författare som har levererat riktigt trista stereotyper och sexistiska objektifieringar, men grattis J.R. Ward aka Jessica Bird (!) du glider ifrån alla och hamnar i toppen.

/ Bokmästarinnan

Annonser

En reaktion på ”Dark Lover (bok 1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s