Graceling Realm – Bitterblue (bok 3)

de_utvalda_del_3_hemligheternas_rike-cashore_kristin-21663775-4015260408-frntl bitterblue-2
FÖRFATTARE: Kristin Cashore
FRÅN: 2012
SVENSK TITEL: De Utvalda – Hemligheternas rike

 

HANDLING
I den tredje boken av De utvalda följer vi drottning Bitterblue som bara var 10 år när hennes far mördades och hon ärvde tronen. Åtta år senare kämpar hon fortfarande för att få kungariket på fötter och för att sudda ut minnet av hennes ondskefulla faders styre. Hon börjar utforska gatorna i sin egen stad, nattetid och alltid ensam och utklädd. Två tjuvar som kommer i hennes väg visar sig ha nyckeln till sanningen om hennes faders makt. Och en av dem har en mycket ovanlig begåvning.
(Från Adlibris)

 

OMDÖME (Läst på svenska)

Hurra! Nu förstår jag helt plötsligt de andra två böckerna ännu mer. Varför författaren har valt att skapa två separata historier i bok ett och två, snarare än en uppföljare, då den här boken smidigt väver samman alla tre böcker i serien.

Visserligen startar den som bok två, med en helt ny historia, men Bitterblue som är vår huvudkaraktär fick vi trots allt lära känna redan i bok 1.

Jag måste nog säga att denna är min favorit i serien, även om bok 1 inte ligger långt efter. Den innehåller fantastiska karaktärer, en hel del mysterier, starka vänskapsband, humor och så självfallet lite romantik (även om denna bok är mer fokuserad på vänskaper).
Betyg: betyg-hjarta-5

Annonser