Graceling Realm – Fire (bok 2)

de_utvalda_monstrets_dotter-cashore_kristin-17043660-frnt fire-2
FÖRFATTARE: Kristin Cashore
FRÅN: 2009
SVENSK TITEL: De utvalda – Monstrets dotter


HANDLING
Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?
(Från Bokus)

 

OMDÖME (Läst på svenska)

Detta är del två av serien, men känns på många sätt som en fristående bok. Den utspelar sig för visso i samma värld, men ändå inte. Vi följer helt nya karaktärer, men dock lika älskvärda och starka som i första boken. Den här boken innehåller ett större mått av magi, medan den första boken kretsade kring förmågor. Det finns en lika obehaglig antagonist, en lika spännande utveckling i historien och Kristin Cashore vet hur man snärjer in läsaren genom sitt språk, som både flyter på obehindrat och skapar tydliga bilder av världen och de karaktärer som boken utspelar sig kring.

Anledningen att den här boken får ett något lägre betyg än sin föregångare, är just för att det är ett för stort kliv att ramla in i en helt ny historia, när man egentligen helst vill veta hur det går för Katsa och Poo från första boken. Men när man väl kommit in i denna nya historia, förför den likväl.

Betyg: betyg-hjarta-3

Annonser