Fever-serien (bok 1-5)

darkfever bloodfever faefever dreamfever shadowfever
FÖRFATTARE: Karen Marie Moning
FRÅN: 2006, 2007, 2008, 2009, 2011
ORDNING: Darkfever, Bloodfever, Faefever, Dreamfever, Shadowfever

 

HANDLING
MacKaylas liv är bra. Hon har många vänner, ett hyfsat arbete och en bil som går sönder bara varannan vecka eller så. Med andra ord, hon är en helt vanlig ung kvinna i sina bästa år. Eller det är i alla fall vad hon tror…

När hennes älskade syster mördas, lämnar hon en enda ledtråd efter sig – ett kryptiskt meddelande på Mac’s mobiltelefon, vilket leder Mac till Irland i jakt på svar om hennes systers död. Strävan efter att hitta hennes systers mördare drar henne in i en värld där ingenting är som det verkar, där gott och ont bär samma förrädiska mask. Men hon står snart inför en ännu större utmaning: att överleva tillräckligt länge för att lära sig att hantera en makt hon inte hade någon aning om att hon besatt – en gåva som tillåter henne att se bortom världen av människan, in i den farliga världen av féer…

Allt eftersom Mac gräver sig djupare in i mysteriet om sin systers död, finner hon att hennes varje rörelse skuggas av den mörka, mystiska Jericho. Och som att inte problemen vore nog, dyker den hänsynslösa Vlane upp – alfafén som gör sex till ett beroende för varje mänsklig kvinna i sin närhet. Allt eftersom gränsen mellan världarna börjar falla sönder, blir Mac’s sanna uppdrag tydligt: att hitta den svårfångade ”Sinsar Dubh” innan någon annan gör det och tar kontroll över den allsmäktiga boken, eftersom den som fångar boken först har inget mindre än fullständig kontroll över båda världarna…

(Översatt från Goodreads)

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)
Jag ska inte ljuga, jag hade ett ganska skeptiskt sinne när jag började läsa Fever-serien.. Men om jag har läst några tidigare böcker som haft en intressant twist på fé-temat, så är det inget mot vad Karen Marie Moning lyckas leverera. Hon har lyckats skapa en rå, mörk och fantastisk värld av inte bara féer, utan även av skedpnadsskiftare, demonliknande varelser, onda reliker, vampyrer och förrädiska parallella världar. Ja, hon har lyckats klämma in det mesta och gör det med bravur!

Nu får du ha i åtanke att jag skriver detta efter att jag har läst ut alla fem böckerna.. Jag ska inte hymla om att första boken var aningen blek, men håll ut (!) – serien förvandlas till ett riktigt spännande, skrämmande och förföriskt äventyr. Inte bara att karaktärerna is to die for, Karen Marie Moning har en förmåga att blanda humor med råhet och mörker i sin berättarstil.

Det finns dock ett antal svagare delar av serien och moraliskt tveksamma utvecklingar i handlingen (Jag har fortfarande inte rätt ut för mitt inre hur jag upplever händelserna i bok 4). Men det man inte ska beskylla Karen Marie Moning för, är hennes förmåga att skapa oförutsägbara vändningar i handlingen, komplexa karaktärer, spännande miljöer, erotiska laddningar, groteska varelser och inte minst en och annan hålla-andan-cliffhangers i sina böcker.

Hela serien som helhet får betyg-hjarta-5 i betyg, även om vissa enskilda böcker i serien inte alls förtjänar ett så högt betyg. Men det som allt kommer ner till i slutändan är ändå att serien verkligen lyckades förföra mig. Jag var fast. Så enkelt är det.

Det finns ytterligare tre böcker i serien publicerade, med fler som kommer. Men efter dessa fem böcker känns det verkligen som att serien fått ett avslut, så jag får se när och om jag ger mig på nästa bok i serien. Tydligen ska den vara skriven ur en av de andra karaktärerna i seriens perspektiv. Jag går inte helt igång på tanken.

/ Bokmästarinnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s