Golden son (bok 2)

golden-son
FÖRFATTARE: Pierce Brown
FRÅN: 2015
SVENSK TITEL: Gyllene sonen
SERIE: Red Rising (Rött uppror)

 

HANDLING
Den unge gruvarbetaren Darrow upptäcker att han och de andra Röda levt i en lögn, orkestrerad av den styrande klassen de Gyllene. De jobbar inte för att göra Mars beboelig, de jobbar för att härskarna ska leva i lyx och överflöd.

Med hjälp av en grupp rebeller lyckas Darrow byta identitet och utseende för att bli en Gyllene.

Han infiltrerar Akademin där de kommande ledarna utbildas, hans mål är att förstöra systemet inifrån. Nu fortsätter kampen. Med nya fiender och nya allierade.

(Från Norstedts)

 

OMDÖME (Ljudbok på svenska)
Jag förstår inte hur den här boken kan ha fått ett så högt betyg på Goodreads??? Jag läser recension efter recension som hyllar boken och jag känner mig helt frånkopplad. Vad har jag missat? Är det jag som är konstig? Enligt min åsikt är den här boken den mest röriga, känslokalla och tråkigaste läsningen jag har haft på länge. Det var flera gånger i boken som jag kom på mig själv med att tänka på allt annat än vad som hände i boken och jag fick hoppa tillbaka flera kapitel för att försöka förstå vad som egentligen pågick. Men tyvärr var det alltför mycket och ingenting som pågick. Allt för mycket i den bemärkelsen att den sprang på i ett än mer hetsigt tempo än föregångaren Red Rising (Ja, det var tydligen möjligt), och ingenting i den bemärkelsen att det var så fruktansvärt ointressant läsning.

Det enda boken spelar på är våld. Och det är allt. Våld och politiska intriger som jag fullständigt skiter i. Jag bryr mig aldrig om vare sig bokens karaktärer eller vad som händer samhället. Det uns av känsla för karaktärer jag hade i förra boken, mördade Pierce Brown i denna uppföljare. De är enbart känslokalla, egoistiska och idiotiska, både i sina val men även i förhållandet till varandra.
Dessutom så innehåller den här boken alldeles för mycket berättelse om vad som hänt, utan att läsaren har fått följa med på resan. Det är oerhört förvirrande! Ja, något lyckades boken i alla fall leverera: Förvirring! Det är många gånger jag får försöka pussla ihop själv när något egentligen hänt, men inser snart att det inte är något jag missat i läsningen, utan att det helt enkelt bara hänt utanför berättelsen. Gah! Jag blir så frustrerad. Den informerar och förklarar för mycket, utan att leda läsaren igenom. Man ska tydligen bara acceptera.
Jag accepterar inte den här boken. Jag önskade många gånger under bokens gång att den snart skulle ta slut så att jag äntligen skulle få slippa den (Ja, jag har svårt för att lägga ner påbörjade böcker).
Snälla gör dig själv en tjänst och lägg dina pengar och din tid på en smartare och bättre bok än denna!

”Golden son” får enbart betyg-hjarta-1 i betyg. Hej då.

/ Bokmästarinnan

Annonser

3 reaktioner på ”Golden son (bok 2)

  1. Oj, jag som verkligen verkligen tyckte om den. Jag älskar Darrow och jag blir berörd. Till och med så pass att den hamnar i årets topp det här året. Rörig ja, underbar ja. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s