Ink Exchange (bok 2)

ink exchange
FÖRFATTARE: Melissa Marr
FRÅN: 2008
BOK: 2
SERIE: Wicked Lovely
SVENSK TITEL: Under din hud

 

HANDLING

Dold för dödliga, utspelas en maktkamp i en värld av skuggor och fara. Efter århundraden av stabilitet, har balansen mellan Fé-hoven förändrats. Irial, härskare över det Mörka hovet, kämpar för att hålla sitt upproriska och nyligen sårbara hov tillsammans. Om han misslyckas kommer blodsutgjutelse och brutalitet att följa..

Sjutton år gamla Leslie vet ingenting om feer eller deras intriger. När hon attraheras av en kusligt vacker tatuering av ögon och vingar, är allt hon vet att hon måste ha den, övertygad om att det är en påtaglig symbol för den förändring hon desperat längtar efter i sitt liv.

Tatueringen medför förändringar – men inte den typ Leslie har drömt om: Illavarslande, fängslande förändringar som är mer än symboliska. Dessa förändringar kommer att binda Leslie och Irial tillsammans, vilket drar Leslie djupare och djupare in i feernas värld. Oförmögen att motstå dess lockelser, hjälplös inför dess faror.

(Översatt från Goodreads)

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)

Det är intressant hur man kan göra en sådan simpel historia så förvirrande. Men Melissa Marr lyckas göra just detta. Många gånger förstår jag ingenting. Vem sa det där och varför? Vart tog de vägen? Vart befinner de sig egentligen? Vem är det där som helst plötsligt dyker upp? Varför händer detta egentligen? VARFÖR?
Kanske är det för att jag många gånger under läsningen zoomar ut och kommer på mig själv med att tänka på allt annat än vad som händer i boken. Den fångar aldrig. Världen är extremt skralt beskriven. Även om det är samma värld som i den första boken så är det nu kring det ”Mörka hovet”  och en ny huvudkaraktär det kretsar kring. Jag hade velat få en större inblick och djupare beskrivning. Handlingen är inte särskilt intressant. För att vara en ljudbok på 9 timmar, händer inte särskilt mycket. Alldeles för många liknande namn på karaktärer florerar och dessutom är alla karaktärer superplatta (trots hemska saker de gått igenom). När de kommer till key-elements i historien, som tex den tatuering som fångar vår huvudkaraktär i féernas värld, är det väldigt lite beskrivet eller förklarat kring. Det bara är så. Nej, Melissa Marr, det går inte att säga att det bara är så, man behöver lite mer än så för att dras in i historien.

Boken är dåligt skriven, underutvecklad, komplicerad och alldeles för simpel på samma gång. Nej, detta gick inte hem hos mig och får således ynka betyg-hjarta-1 i betyg. Jag sträcklyssnade på den här boken, men inte för att den var bra, utan för att jag bara ville bli av med den. Sista fjärdedelen var en ren pina.

/ Bokmästarinnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s