Insurgent (bok 2)

insurgent
FÖRFATTARE: Veronica Roth
FRÅN: 2012


HANDLING

Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar – och sig själv – samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.

(Från Bokus)

 

OMDÖME (Ljudbok på svenska)

En värdig uppföljare till första boken ”Divergent” även om jag föredrar den förra, framför den här. Jag kan sakna lite av de element av tävling och interna spänningar som fanns i första boken, då den här boken utspelar sig än mer om samhället i stort och att vara på flykt, snarare än vår huvudkaraktärs resa. Förra boken var mer karaktärsdriven, medan den här drivs mer av handling. Den förlorar tyvärr ett visst djup på grund av detta.

Betyg: betyg-hjarta-4

Annonser