Maze Runner: Death cure (bok 3)

death cure
FÖRFATTARE: James Dashner
FRÅN: 2011
SERIE: Maze runner
SVENSK TITEL: I dödens stad


HANDLING
WICKED har tagit allt från Thomas: hans liv, hans minnen, och nu hans enda vänner -The Gladers. Men det är äntligen över. Försöken är över, efter ett sista test.
Vad WICKED inte vet är att Thomas minns långt mer än vad de tror.. Och det är tillräckligt som bevis för att han inte kan tro på ett ord av vad de säger. Thomas slog labyrinten. Han överlevde ”The Scorch”. Han kommer riskera allt för att rädda sina vänner. Men sanningen kan vara vad som avslutar det hela. (Utdrag från Goodreads)

Thomas och hans vänner blir erbjudna att få sina minnen tillbaka, men några av dem vägrar. Thomas, Newt och Minho lyckas fly från WICKED, med hjälp av Brenda och Jorge. Tillsammans flyger de till staden Denver för att leta efter svar. En stad som har lyckats hålla ”The flare” borta, men hur länge till?


OMDÖME 
(Lästes på engelska)
Den här boken lovade svar, men tyvärr så kommer inga. Eller inga var väl att ta i, men de svar man får ger ingen tillfredställelse. Istället fortsätter den här boken i samma anda som i de två andra, en ständig flykt som levererar fler frågetecken än svar. Det blir tröttsamt. Ofta förstår man inte huvudkaraktärernas val eller viljor. Inte för att jag tror att de inte är befogade, utan för att författaren helt enkelt inte lyckas förklara det tillräckligt bra eller trovärdigt.

Jag orkar inte ge den här boken en längre recension än så här, utan ger den helt enkelt betyg-hjarta-2 i betyg och så får det vara bra med det. Får se när jag orkar plocka upp den sista boken i serien då ”Death Cure” lite dödade lusten att fortsätta.

/ Bokmästarinnan

Annonser