Mortal Instruments: bok 1-6

City_of_Bonescity of ashesCity_of_glasscity of fallen angelscity of lost soulscity of heavenly fire
FÖRFATTARE: Cassandra Clare
ORDNING: City of Bones, City of Ashes, City of Glass, City of Fallen Angels, City of Lost Souls, City of Heavenly Fire
FRÅN: 2007-2014
SVENSKA TITLAR: Stad av skuggor, Stad av aska, Stad av glas, Fallna änglars stad, Förlorade själars stad, Himmelska eldens stad

 

HANDLING
Välkommen till Cassandra Clares urban fantasy-version av New York! I The Mortal Instruments-serien tar hon oss med till New Yorks mörka sida. Till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar, älvor, skönhet, skräck och passion.

När femtonåriga Clary Fray går ut på Pandemonium Club i New York, räknar hon knappast att hon kommer bevittna ett mord – mycket mindre ett mord som begås av tre tonåringar täckta med konstiga tatueringar och som svingar bisarra vapen. Clary vet att hon borde ringa polisen, men det är svårt att förklara ett mord när kroppen försvinner i tomma intet och mördarna är osynliga för alla utom Clary.

Lika överraskad av hennes förmåga att se dem, förklarade sig mördarna som skuggjägare: en hemlig stam av krigare hängivna att bekämpa jorden från demoner. Inom de kommande 24 timmarna försvinner Clarys mor och Clary dödas nästan själv av en grotesk demon. Men varför skulle demoner vara intresserade av en vanlig människa som Clary och hennes mor? Och hur kunde Clary plötsligt se skuggjägare?
(Wikipedia)

 

OMDÖME (ljudbok på engelska)

Den här serien är briljant! Helt enkelt lysande!
Recension kommer så småningom…

Betyg: betyg-hjarta-5

 

/ Bokmästarinnan

Annonser