Night Prince (bok 1-3)


TITEL: Once burned, Twice tempted, Bound by flames
FÖRFATTARE: Jeaniene Frost
FRÅN: 2012, 2013, 2015
KOMMANDE BOK: Into the fire (2016)
SERIE: Spin-off från Night Huntress Novels

 

HANDLING
Efter en tragisk olycka, som ärrade hennes kropp och förstörde hennes drömmar, lurar en långt mörkare effekt av denna händelse: en skrämmande kraft som låter henne kanalisera elektricitet, men även se en persons mörkaste hemligheter genom en enda beröring.
Leila är dömd till ett liv i ensamhet… Tills nattens varelser kidnappar henne, vilket tvingar henne att nå ut med ett telepatiskt nödanrop till världens mest ökända vampyr…

Han är nattens prins..

Vlad Teves, inspirationen till den största vampyrlegenden genom tiderna – men vad du än gör, kalla honom aldrig för Dracula. Vlads förmåga att kontrollera eld gör honom till en av de mest fruktade vampyrerna, men hans fiender har hittat ett nytt vapen mot honom: en vacker dödlig med krafter som kan matcha hans egna. När Vlad och Leila möts, hotar den passion som brinner mellan dem att konsumera dem båda. Men det kommer också att ta all kraft de båda har för att stoppa en fiende inställd på att sätta dem båda i brand.

(Snabbt översatt från Goodreads)

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)
Man vet vad man får när man ger sig in i Jeaniene Frost’s Night huntress-värld. Det är rått, mörkt, erotiskt, kaxigt, men med en ständig glimt i ögat. Det är helt enkelt briljant! Dessa böcker är en spin-off från ”Night Huntress Novels”. I den här serien får man istället följa den mystiska Vlad (aka Dracula), men även andra karaktärer från de tidigare serierna dyker upp i periferin. Man behöver inte alls ha läst någon av de andra serierna (Night huntress novels eller Night huntress world), när man ger sig på denna, utan denna serie håller i sig själv. Däremot kan jag uppskatta den extra mycket (framförallt Vlad) då jag har en förförståelse för hans karaktär från tidigare serie. Det skapar större komplexitet.

Jag tänkte faktiskt inte skriva supermycket om dessa böcker, utan vill bara säga: Läs dem! Framförallt om du gillar laddad romantik som aldrig censurerar, humor som är subtil men alltid närvarande, ett skrivspråk som alltid levererar snabba och klockrena repliker, ett spännande äventyr med karaktärer som är lätta att älska och som man aldrig vill lämna.
Serien får som helhet betyg-hjarta-4 även om andra boken var aningen lite för förutsägbar för mitt tycke och tredje var aningen, hm, tveksam när det kommer till vad som uppfattas som övergrepp och inte. Men som sagt, Jeaniene Frost levererar igen, inget snack om saken!
Jag rekommenderar att man lyssnar på ljudböckerna där Tavia Gilbert gör en klockren gestaltning av egentligen alla karaktärer. Det blir magiskt!

/ Bokmästarinnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s