Partials (bok 1)

partials
FÖRFATTARE: Dan Wells
FRÅN: 2012


HANDLING
Mänskligheten är näst intill utplånad efter ett krig med ”Partials” – konstruerade organiska varelser som är identiska med människan. Dessutom, reducerade de till endast tiotusentals genom ett biologiska vapen (virus) – till vilka bara en bråkdel av mänskligheten är immuna – har de överlevande i Nordamerika kurat ihop sig på Long Island, medan alla Partials mystiskt har retirerat. Hotet av Partials är fortfarande överhängande, men värre är att inga bebisar har fötts immuna mot RM i mer än ett decennium.
Kira, en sexton-årig medicinsk student är på frontlinjen i denna strid, då hon ständigt få se RM ta livet av alla nyfödda, samtidigt som obligatoriska graviditetslagar har drivit det som är kvar av mänskligheten till randen av ett inbördeskrig. Och hon nöjer sig inte med att stå och titta på.
Men när hon tar ett desperat beslut om att rädda vad som finns kvar av mänskligheten, kommer hon att finna att både överlevnaden av människorna och Partials vilar i hennes försök att avslöja sambandet mellan de båda raserna- samband som mänskligheten har glömt, eller kanske aldrig ens visste fanns.
(Översatt delvis från Dan Wells hemsida)


OMDÖME
(Ljudbok på engelska)

Kommer snart…

Betyg: betyg-hjarta-3

Annonser