Reached (bok 3)

reached
FÖRFATTARE: Ally Condie
FRÅN: 2012
SVENSK TITEL: Utvald
SERIE: Matched


HANDLING
Cassia har gett sitt allt i kampen mot det Samfund som förvägrar sitt folk det som betyder mest – familj, kärlek och rätten att få välja.

Efter ett desperat sökande efter varandra och den hemliga motståndsrörelsen har Cassia och Ky förenats i sin kamp. Men priset de fick betala för att gå med i Revolten var högt: Återigen har de skiljts ifrån varandra.

Cassia verkar nu i hemlighet från Samfundets innersta kärna, medan Ky blir stationerad utanför dess yttersta gränser.

Vem är fiende och vem är vän i tider när allting ställs på sin spets? Sanningar uppdagas och spelets regler blir återigen omkullkastade när Cassia, Ky och Xander för sista gången återvänder till Samfundet för att rädda det de så länge kämpat för.

(Från Adlibris)

 

OMDÖME (Läst på engelska)
Det är märkligt att jag gång på gång genom 3 hela böcker har gett den här serien en chans.. Men nu blev det spiken i kistan. Åh, det finns så många problem i den här boken att jag inte vet vart jag ska börja.
För det första så är det väldigt många och långa tidshopp i berättelsen, så det mesta känns ganska framstressat och ytligt. Man får aldrig gå på djupet med något alls i historien och det som det läggs mest tid på att beskriva, är ganska ointressant i kontexten. Att dessutom Xander fått en egen berättarröst i boken, bidrar tyvärr inte särskilt mycket till varken förståelse eller utveckling av karaktärerna. Om man äntligen låter honom prata, borde det väl ändå vara en idé att visa på lite djup och komplexitet?
För det andra har jag så svårt för simpla misstag, som att karaktärerna vet mer än de borde. Något som Ky enbart tänkt i ett av hans kapitel, vet helt plötsligt Cassia om, och reflekterar kring, i nästkommande kapitel. Det är ett sådant banalt misstag – och det upprepas gång på gång.
För det tredje så tröttnade jag fullständigt på kärlekshistorien och triangeldramat. Inga nya lager tillkom i relationerna och boken bestod enbart av fåniga romantiserande tankar om varandra. Gäsp.
Så till historien… ”Nej, var detta allt?”, tänkte jag genom hela boken. Om man älskar poesi så kan de långa metaforiska beskrivningarna och delarna med långa udrag från dikter, ge en viss charm till berättarstilen, men för det mesta blir det rätt segt att läsa.

Jag orkar inte skriva en mer fördjupad recensionen än så här. Boken gav mig helt enkelt inte tillräckligt mycket inspiration för att orka bry mig. Den gav mig inget djup, så jag ger inget djup tillbaka.

Jag ger boken ett ynka betyg-hjarta-1 i betyg. Tack och hej!

/ Bokmästarinnan

Annonser

En reaktion på ”Reached (bok 3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s