Broken destiny: The Beautiful Ashes (bok 1)

beutiful ashes
FÖRFATTARE: Jeaniene Frost
FRÅN: 2014
SERIE: Broken Destiny

 

HANDLING
Ända sedan hon var barn, har Ivy haft visioner av konstiga världar bortom hennes egen. Men när hennes syster försvinner, upptäcker Ivy att sanningen är mycket värre – hennes hallucinationer är verkliga och hennes syster är fångade i en parallell värld. Den enda personen som tror henne är den farligt attraktiva killen som är bunden av ett forntida arv att förråda henne.

Adrian kanske har vänt ryggen åt dem som uppfostrade honom, men det betyder inte att han kan förändra sitt öde… Oavsett hur stark dragning han känner mot Ivy. Tillsammans beger de sig ut på ett sökande efter en mäktig artefakt som kan rädda hennes syster. Men Adrian vet något Ivy inte vet: att varje steg det tar, tar Ivy närmare sanningen om sitt eget öde och ett krig som skulle kunna leda till jordens undergång. Förr eller senare kommer det att vara Ivy på ena sidan och Adrian på den andra. Och ingenting annat än aska mellan dem…
(Översatt från Goodreads)

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)
De är få böcker jag startar med så mycket förväntan på som denna. Jag har alltid extremt höga förväntningar och förhoppningar på vad miss Jeaniene Frost ska leverera. Men tyvärr får jag för första gången bekänna att hon har gjort mig besviken.
Den här boken startar med en upplevelse av att man slungas in i bok två av en serie. Den kör på i en jäkla takt redan från första sidan och man lämnas med en känsla av att ha missat något verkligen viktigt för att förstå historien men framförallt för att förstå karaktärerna. De kommer en aldrig nära inpå, men boken fortsätter att rusa fram som att den förutsätter att huvudkaraktärerna borde vara ens bästa vänner vid det här laget.
Det är inte för än långt in i andra halvan av boken som man lyckas bli lite fängslad av historien, men då är det redan försent för att den verkligen ska hinna göra något avtryck.
Sen är inte heller mitt absoluta favorit-tema gudar, deras ättlingar och bibliska myter, så redan där borde jag ha förstått att det kan bli problem.. Som tur var blandas detta upp med ett gott mått demoniska varelser och världar, och en och annan Mortal Instruments-känsla.

Jag kommer absolut att läsa bok två i serien när den kommer, tror helt klart att det blir en helt annan läsupplevelse som förhoppningsvis skapar ett starkare band mellan läsaren och huvudpersonerna, men den här boken lämnar mig med en känsla av att ha blivit snuvad på konfekten.
Jag ger boken betyg-hjarta-2 i betyg.

/ Bokmästarinnan

Annonser

En reaktion på ”Broken destiny: The Beautiful Ashes (bok 1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s