The Crown (bok 5)

the crown
FÖRFATTARE: Kiera Cass
FRÅN: 2016
BOK: 5
SERIE: The Selection

 

HANDLING
35 friare entrade uttagningen. Endast en kommer att vinna hennes hjärta.
Tjugo år har passerat sedan America Singer och Prins Maxon förälskade sig i varandra och deras dotter är den första prinsessan att hålla ett eget urval. Eadlyn trodde inte att hon skulle hitta en verklig partner bland de trettiofem friarna och för att inte tala om – den sanna kärleken. Men ibland har hjärtat ett sätt att överraska dig… och nu måste Eadlyn göra ett val som känns svårare – och ännu viktigare – än hon någonsin hade förväntat sig.
(Översatt från Bokus)

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)
Den här boken startar lika plötsligt som den förra avslutades. Dessa två böcker, som kretsar kring America och Maxon’s dotter, hade tjänat bra mycket bättre på att bli en enda bok istället för uppdelad i två. Jag hade helt ärligt glömt allt som hade hänt i förra boken, vilket kanske också var anledningen till varför jag gav den en chans.. Och jag behövde någon lättsamt och banalt för stunden.

Visserligen kliver den här boken upp ett ynka steg på betygskalan – vilket inte är särskilt svårt eftersom jag gav förra boken absoluta bottenbetyg – men jag har fortfarande oerhört svårt för vår huvudkaraktär, även om författaren har gjort en totalvändning för henne. I förra boken gick hon runt och gnällde i stort sett hela tiden, i den här boken har hon i alla fall slutat med det men är fortfarande inte tillräckligt charmig eller intressant för att man ska gilla henne.

Om man tycker att det hände för lite i The Selections första tre böcker, kan jag avslöja att den här står och trampar på ungefär samma ställe hela boken. Var är handlingen???
Författaren försöker driva hela boken enkom baserad på romantik, känslor och karaktärer, vilket också är där hon misslyckas. Romantiken är platt och banal, den pirrar aldrig. ALDRIG. Känslorna består egentligen av ett gäng ickekänslor – man känner i sort sett ingenting och vår huvudkaraktär känner inte särskilt mycket hon heller (även om hon bättrat sig avsevärt från förra boken). Karaktärerna.. Ja, vår huvudkaraktär är inte särskilt intressant, men däremot finns det glimtar av andra intressanta karaktärer i boken som tyvärr får allt för lite plats.
Eadlyn däremot, jag kan inte motstå att jämföra henne med America i The Selections tre första böcker. Eadylyn, Edylyn. Mitt största problem är att jag saknar den lilla bit av kaxighet, värme och förmåga att vara kvicktänkt som ändå America hade och som trots allt lyfte de böckerna. Eadlyn är allt för seriös. Även när hon försöker slappna av och skämta, blir det torrt och spänt.

Det största problemet, med en bok som är uppbyggt på detta sett (karaktärer-känslor-romantik) och fatalt misslyckas, är att jag i slutendan inte bryr mig särskilt mycket om vem hon väljer att spendera sitt liv med. Dock så kunde man hoppas (ett ynka) att utgången skulle bli som den blev, vilket var det enda upplyftande slutet som var möjligt, men jag hade inte tjutit högt om något annat hade hänt.

Boken får betyg-hjarta-2 i betyg. Tack och lov är det över.

/ Bokmästarinnan

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s