The Heir (bok 4)

the heir
FÖRFATTARE: Kiera Cass
FRÅN: 2015
SERIE: The Selection


HANDLING

Precis som titeln avslöjar, utspelar sig den här boken 18 år efter att America Singer deltog i ”The Selection” och vann prins Maxon’s hjärta. Nu är det deras dotter Eadlyn’s tur att själv hålla i trådarna. Motvilligt går hon med på att anordna en egen uttagning för att stilla upproren och ge folket något annat att tänka på. Men när alltjämt tävlingen om hennes hjärta börjar, upptäcker hon att det kanske inte är så omöjligt som hon alltid trott att finna hennes egna lyckliga slut.

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)
Jag både hade höga förväntningar på den här boken, som var lika skeptisk till den. Därför gjorde det mig inte föga förvånad när den visade sig vara skräp. Ja, jag sa skräp. Eadalyn är en egocentrerad, ohövlig, sur och irriterande barnrumpa som man inte på något sätt kan tycka om. Även om de försöker göra henne mer komplex och möjlig att tycka om, genom att porträttera hennes relation till sin bror och övriga familj, så får jag inga som helst känslor eller sympatier för henne. Jag förstår inte ens att jag orkade stå ut en hel bok, men så här i efterhand när jag hållit ut till slutet, kan jag önska att jag lagt ner den redan efter första kapitlet.
Slutet är egentligen inget slut och historien avslutas lika snabbt som den satte igång. Inget löses upp, inga lösa trådar fångas upp.. Det verkar bara helt enkelt som att Kiera Cass själv tröttnat på karaktärerna i boken och bestämde sig för att lägga ner pennan halvvägs genom historien. Det kanske var lika bra, för jag vet inte om jag hade orkat lyssna särskilt mycket längre på boken. Nu kommer det ju en till bok i serien, men att avsluta som hon gjorde i den här boken funkar inte över huvudtaget. Okej med cliffhangers.. Men att helt plötsligt omotiverat sluta mitt i historien, jag menar… ? Okej, nu får ni ta mig med en nypa salt. Förvirringen över slutet kom delvis för att jag till en början trodde att detta var en ensamstående bok och inte uppdelad i två, men trots detta så blir det hela en besvikelse. Främst på grund av karaktärerna.

Har du läst ”The Selection”-triologin och på något sätt tyckt om den, gör dig själv en tjänst och lämna det där. Den här boken tillför inget till serien, mer än att du blir glad över att få lämna den bakom dig.

Boken får föga överraskande ett ynka betyg-hjarta-1 i betyg. Hej då.

/ Bokmästarinnan

Annonser

En reaktion på ”The Heir (bok 4)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s