Night Huntress series (bok 1-7)

HalfwayToGraveEPB-1one-foot-in-the-grave-lgat graves endDestined for an Early Gravethissideof-mm-cOneGraveAtaTimeBlogPicup from the grave
FÖRFATTARE: Jeaniene Frost
FRÅN: 2007, 2008, 2008, 2009, 2011, 2011, 2014
ORDNING: Halfway to the grave, One foot in the grave, At grave’s end, Destined for an early grave, This side of the grave, One grave at a time, Up from the grave


HANDLING
Halvvampyren Catherine Crawfield går efter de odöda med besked, i hopp om att en av dessa deadbeats är hennes far – den som ansvarar för att ha förstört hennes mors liv. Hon tillfångatas snart av Bones, en vampyrprisjägare, och tvingas in i ett osannolikt partnerskap.

I utbyte mot hjälp att hitta sin far, går Cat med på att träna med den sexiga vampyren tills hennes reflexer är lika skarpa som hans huggtänder. Hon förvånas ständigt över att hon inte slutar som hans middag – finns det verkligen goda vampyrer? Ganska snart får Bones henne övertygad om att vara halvdöd inte behöver vara dåligt. Men innan hon kan njuta av sin status som kick-ass demon hunter, blir Cat och Bones överfallen av en grupp mördare. Nu måste Cat välja sida… och Bones visar sig vara lika frestande som någon man med ett hjärtslag.

(Översatt från Jeaniene Frost’s hemsida)


OMDÖME
(Ljudbok på engelska)
Alltså, vilka gömda pärlor dessa böcker är. Om jag bara hade gått på omslaget så hade jag aldrig gett mig in i dessa böcker (hur tacky kan det bli?), men det var något som tilltalade mig i beskrivningen om dem, och helt ärligt, jag hade lite att göra under den perioden och behövde en ljudbok att lyssna på (efter långt plöjande genom Storytels utbud). Nu är jag glad att jag gav det en chans!

Herregud!

Det finns allt. Det finns en sjukt bad-as huvudperson (Catherine) som aldrig förlorar sin stolthet. Det finns en mystisk men trygg vampyr som man bara vill sugas upp i. Och det finns gnistor som slår som aldrig förr. Jag har inte läst någon av böckerna i ”Fifty shades of grey”-serien, och kommer troligtvis aldrig att göra det (har svårt att läsa om obehagliga maktrelationer), men jag kan tänka mig att det många dras till i de böckerna är precis samma känsla som jag stundvis får när jag läser detta. Men detta är bättre: Det är heta stunder med en vampyr. Okej, nu handlar ju inte dessa böcker om erotik, verkligen inte, utan det har en spännande utveckling i historierna som fångar upp en ungefär i andra boken. Sen kan man inte sluta läsa. Dessa böcker innehåller spöken, häxor, vandrande skelett. Ja, det mesta. Och Catherine är någon som man lyckas både dyrka och se som mänsklig, vilket är svårt för en författare att åstadkomma.
Jag har ännu inte läst den sjunde boken ”Up from the grave” för att den är svår att få tag i utan att betala multum, men när jag får det, ska jag säga hej då till världen ett tag och glida ner under täcket.

UP FROM THE GRAVE
Nu har jag äntligen lyssnat på den avslutande delen i Night Huntress-serien: Up from the Grave.
Jag trodde att det skulle bli svårt att komma in i berättelsen igen, efter en sådan lång paus, vilket brukar vara fallet med serier som man läser allt för utspritt.. Men redan efter några meningar så jublade jag av lycka, herregud vad jag har saknat denna kaxiga, roliga och spännande serie! Jag bara älskar Jeaniene Frosts berättarteknik och hennes karaktärer.
Sen var ju själva historien i ”Up from the grave” tyvärr inte mycket att hurra för. Visst var det spännande, men det jag hade problem med var hur hon lät huvudkaraktären förändras så drastiskt. Hennes viljor genom hela serien, tog en helomvändning och för en gångs skull så kunde jag inte riktigt förstå henne. Det är första gången jag upplever att hon inte är den smartaste och vassaste karaktärern, utan det finns många tillfällen i boken där alla har fattat, inklusive läsaren, det som Cat inte förstår för än det är för sent. Men men, det som ändå gör att denna bok håller, är trots allt Jeanienes berättarspråk, det är klockrent som vanligt. Och alltså Ian… Så fantastiskt rolig karaktär.

 

Jag ger denna serie betyg-hjarta-5 i ett samlat betyg. Vissa böcker är självklart bättre än andra, men vilken läsupplevelse! Inte många böcker som får mig att skratta som denna serie. Jag rekommenderar dig att lyssna på ljudböckerna!


/ Bokmästarinnan

 

REKOMMENDERAD LÄSORDNING (av Jeaniene Frost):

HALFWAY TO THE GRAVE (Night Huntress)
ONE FOOT IN THE GRAVE (Night Huntress)
AT GRAVE’S END (Night Huntress)
DESTINED FOR AN EARLY GRAVE (Night Huntress)
FIRST DROP OF CRIMSON (Night Huntress World)
ETERNAL KISS OF DARKNESS (Night Huntress World)
THIS SIDE OF THE GRAVE (Night Huntress)
ONE GRAVE AT A TIME (Night Huntress)
ONCE BURNED (Night Prince)
TWICE TEMPTED (Night Prince)
UP FROM THE GRAVE (Night Huntress)
BOUND BY FLAMES – (Night Prince)
INTO THE FIRE – (Night Prince) Publicering: 2017-02-28
 
Annonser