Twilight Series: Breaking Dawn (bok 4)

breakingdawn-stor
FÖRFATTARE: Stephenie Meyer
FRÅN: 2008
SVENSK TITEL: Så länge vi båda andas


HANDLING

Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en fantasi och en mardröm i en allt farligare verklighet.
Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan.
Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på.
Bellas val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade.
(från Adlibris)


OMDÖME
(Läst på engelska)
Wow! Det här är den absolut bästa boken i serien! Varje natt kändes det omöjligt att lägga ifrån sig boken, jag ville bara ha mer! Tidigare har jag känt att triangeldramat har blivit lite för mycket många gånger och jag har känt att Jakob är ganska tråkig i sammanhanget, men att man nu i den här bokens första del får följa Jakobs Pov är fantastiskt.

Jag måste säga att jag gillar den andra delen mer än den första, men båda två är självklart oerhört spännande. Jag har ju en svaghet för att läsa om förmågor och hur en person lär sig att kontrollera och utveckla den (Samma sak fastnade jag för i Engelforstriologin). Jag är även en sucker för att läsa om personer som ställer upp för varandra, när de egentligen inte behöver det för sin egen skull (På samma sätt gäller det Mortal Instruments-böckerna och Magnus Bane). Detta gör mig alldeles varm i kroppen.
Med den här boken har jag många gånger hittat mig själv läsa om kapitel eller delar av texten för att jag vill höra det igen, uppleva det igen.

Få serier har lämnat ett sådant tomrum efter sig som denna. Många på nätet klagar på att allt för många nya böcker jämförs med Twilight-serien eller Hungerspelen, men jag förstår det. Det var dessa böcker som skapade min läsmani över att hitta fler serier som fångade mig på det här sättet. Jag har dessa böcker att tacka för att jag nu har läst så sjukt många böcker i YA, Fantasy, Urban fantasy och Paranormal Romance kategorierna. Ständigt i sökandet efter en bok som ska ge mig samma upplevelse.

Och jag är glad att jag läste den här serien först, för jag tror att jag i dagsläget inte hade uppskattat den alls på samma sätt. Den är ju rätt banal på många sätt och jag tror att jag hade haft svårt för att förbise Bellas svagheter och Edwards överbeskyddande attityd.

Den här boken får självklart betyg-hjarta-5 i betyg.

/ Bokmästarinnan

Annonser