Wicked Lovely (bok 1)

wicked lovely
FÖRFATTARE: Melissa Marr
FRÅN: 2007
BOK: 1
SERIE: Wicked Lovely
SVENSK TITEL: Mer än ögat ser

 

HANDLING

Regel # 3: Stirra aldrig på osynliga feer.
Aislinn har alltid sett feer. Kraftfulla och farliga, vandrar de dolda i den mänskliga världen. Aislinn fruktar deras grymhet – särskilt om de får reda på att hon ser – och önskar att hon var lika blind för deras närvaro som andra tonåringar.

Regel # 2: Tala aldrig med osynliga feer.
Nu förföljer några henne. En av dem, Keenan – som är lika delar skrämmande och lockande – försöker prata med henne, ställa frågor Aislinn är rädd för att svara på.

Regel # 1: Dra aldrig till dig feers uppmärksamhet.
Men det är för sent. Keenan är sommarens kung som har sökt sin drottning i nio århundraden. Utan henne, kommer sommaren själv att förgås. Han har bestämt sig för att Aislinn ska bli sommarens drottning till varje pris – oavsett hennes egna planer eller önskemål.

Plötsligt fungerar ingen av dessa regler, som har hållit Aislinn vid liv, längre och allt står på spel: hennes frihet, hennes bästa vän Seth, hennes liv, allt.

Fé-intriger, dödlig kärlek, en konflikt mellan gamla regler och moderna förväntningar.

(Översatt från Goodreads)

 

OMDÖME (Ljudbok på engelska)
Den här boken glider mitt emellan. Med det menar jag att den är superenkel att lyssna på, irriterar aldrig nog mycket för att den ska hamna på det absolut lägsta betyget, men är heller ingenting speciellt. Medioker skulle jag säga. Kanske intetsägande. Men aningen förförande.

Historien är tydlig, även om världen och karaktärerna känns underutvecklade. Jag gillar hela den här idén med att hon ser feerna och deras värld, en värld som ingen annan känner till. Jag kan uppskatta att triangeldramat som vanligtvis skulle ha lett till en maktkamp, gör en törn och utvecklar sig annorlunda än förväntat, även om det på samma gång lämnar mig otillfredställd.
Jag hade önskat att féerna var lika mörka och bra beskrivna som i Fever-serien, men det kanske var för mycket att hoppas på. Den här är mer simpel i sin gestaltning. Språket är inte lika utvecklat.

Så till kärlekstemat, som är en stor del av berättelsen..

Seth är lite för perfekt för det ska skapa den annars vanlig pirriga känslan – som ett kärleksobjekt för vår huvudkaraktär – kan skapa. Han säger alltid de rätta sakerna, gör det rätta sakerna, har de rätta egenskaperna. Jag trodde aldrig jag skulle säga detta, men det blir lite tråkigt, även om man hela tiden står på hans sida i detta halvdana triangeldrama.

Boken får betyg-hjarta-2 i betyg, även om den snuddar vid en trea.

/ Bokmästarinnan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s