TV-serier på temat

Får du inte nog av alla fantastiska fantasy- och sci-fi-böcker, utan även vill hitta en bra serie att fördriva tiden på? Här lägger vi upp serier inom genren Fantasy, Sci-Fi och Drama…

 

3procent
3%
SÄSONGER: 2
TAGS: Dystopi, Bli utvald, Post-apokalyptisk, Tävling, Brasilien, Utföra test, Överleva, Motståndsrörelse
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Världen är på väg att gå under och den enda säkra tillflyktsorten är en koloni som bara 3% kan få tillgång till (Netflix)
OMDÖME: Ganska spännande, men kanske inte super-originell. En light-version av Hungerspelen, men man blir kanske inte så känslomässigt involverad.
STREAMA: Netflix

 

black-mirror-5435786325057
BLACK MIRROR
SÄSONGER: 4
TAGS: Digital utveckling, Fristående avsnitt, Framtiden är här, Mörk, Samhällskritisk, Sociala medier
HANDLING: Den här är sci-fi-serien utspelar sig i en högteknologisk och snar framtid där människans främsta framsteg och mörkaste instinkter ligger väldigt nära varandra. (Netflix)
OMDÖME: Jag har tittat enbart på ett par avsnitt av tredje säsongen (eftersom alla ändå är helt fristående) och jag måste säga att det är riktigt spännande, tänkvärd och snygg serie. Helt klart se-värd. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Netflix

 

fear the walking dead
FEAR THE WALKING DEAD
SÄSONGER: 4
TAGS: Postapokalyptisk, Zombie, Överlevnad, Hålla ihop familjen, När allt startade, Spänning, Våld, Flykt, Vem kan man lita på?
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Om man inte tröttnat på The Walking Dead, kan man se denna spin-off som utspelar sig när viruset startade att sprida sig. Vi får följa en dysfunktionell familj på flykt från såväl zombies, som andra människor i en värld av panik.
OMDÖME: Känns ganska olik originalserien ”the walking dead”, både på ett bra och dåligt sätt.. Det positiva är att denna levererar någonting nytt för alla som tröttnat på samma tjat i ”The walking dead”. Den handlar om en familjs överlevnad, snarare än ensamma individer som försöker skapa familjer. Det negativa är att den hoppar allt för mycket i tid och händelser och att pusslet därför också blir rätt svårt att förstå. Det blir en serie som är spännande att följa, men som inte levererar mer än så.
STREAMA: Hbo Nordic

 

game of thrones
GAME OF THRONES
SÄSONGER: 6
TAGS: Fantasy, Maktkamper, Drakar, Vålnader, Våld, Sex, Välja sida, Starka kvinnor, Svek, Baserad på böcker.
HANDLINGEN I KORTA DRAG: I ett land där somrarna är decennier långa och vintrarna kan vara en livstid, är det oroligheter. Från den intrigerande södern och de vilda länderna i öster till den frusna norden och den uråldriga muren som skyddar riket från mörkret bortom den, håller två mäktiga familjer på med en katt-och-råtta-lek om vem som ska styra de Sju Kungarikena i Westeros. Medan svek, lust, intriger och övernaturliga krafter skakar dessa kungariken i grunden, kommer kampen om Järntronen att få oförutsedda och långtgående följder. Vintern kommer. (Hbo Nordic)
OMDÖME: Fantastisk serie! *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Hbo Nordic

 


GRIMM
SÄSONGER: 6
TAGS: Folksagor, Polisarbete, Väsen, Fånga skurkar, Hemligt arbete, Oväntade vänskaper, Enskilda avsnitt,
HANDLINGEN I KORTA DRAG: A homicide detective discovers he is a descendant of hunters who fight supernatural forces. (imdb)
OMDÖME: Den här serien har faktiskt överraskat mig på ett riktigt positivt sätt.  Trodde att den skulle vara alldeles för action-packad, vilket den visserligen är, men det är inte enda behållningen: den har också härliga karaktärer, fina relationer, intressanta twistar på folksagor, bra skådespel och välskrivet manus. Varje avsnitt står för sig själv, men de kopplas samman genom en större historia och med lärdomar från tidigare avsnitt.
STREAMA: Netflix

 


THE HANDMAID’S TALE
SÄSONGER: 2
TAGS: Dystopi, Post-apokalyptisk, Uppdelat samhälle i klasser, Tvingad surrogat, Motstånd, Baserad på bok
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Den här dramaserien baseras på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom. Som en av de få återstående fertila kvinnorna är Offred (Elisabeth Moss) en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll, en av de kvinnor som tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. (Hbo Nordic)
OMDÖME: Spännande serie om än obehaglig. Inte på det skrämmande sättet, utan obehag kring vad människor utsätts för. Snyggt gjord serie. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Hbo Nordic

 

hemlock_grove_ver10
HEMLOCK GROVE
SÄSONGER: 
3
TAGS: Förmågor, Skepnadsskiftare, Vampyrer, Laboratorium
HANDLINGEN I KORTA DRAG: A teenage girl is brutally murdered, sparking a hunt for her killer. But in a town where everyone hides a secret, will they find the monster among them? (imdb)
OMDÖME: Säsong 1 har sin charm och spänning.. I säsong 2 tappade de det.
STREAMA: Netflix

 

heroes_ver3
HEROES
SÄSONGER: 4
TAGS: Förmågor, Rädda världen, Hjältedåd, Del av experiment, Superhjältar men vanliga människor, Välja sida
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Common people discover that they have super powers. Their lives intertwine as a devastating event must be prevented. (imdb)
OMDÖME: Bra serie! Kanske lite långrandig in på 3-4 säsongen, men helt klart sevärd.
STREAMA: Viaplay, Netflix

 

jericho ny
JERICHO
SÄSONGER: 2
TAGS: Postapokalyptisk, Terrorism, Bygga upp ett samhälle, Isolering
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Jake återvänder till sin hemstad för att hämta ett arv, men en kärnvapenexplosion skär av staden från omvärlden och gör honom till motvillig ledare. Vem ska man lita på? Hur mycket mänsklighet kan man behålla?
OMDÖME: Har en del oväntade vändningar och är allt igenom ganska spännande. Jag sträck-tittade på serien och har därför inte tillräcklig distans för att verkligen säga om den är bra eller ej. Jag föll iaf för den. Tyvärr avslutas den lite väl abrupt.
STREAMA: Hbo Nordic

 

lost
LOST
SÄSONGER: 6
TAGS: Strandsatta, Flygolycka, Övernaturligt, Maktkamper, Monster, Experiment, Tillbakablickar, God vs ond
HANDLING: The survivors of a plane crash are forced to work together in order to survive on a seemingly deserted tropical island. (imdb)
OMDÖME:
STREAMA:

 


LUCIFER
SÄSONGER: 3
TAGS: Djävulen, Polisarbete, Självransakan, Förstå mänskligheten, Sarkastisk humor, Action, Dramakomedi, Utreda mord, Helvetet vs himmelen, Urban fantasy
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Serien handlar Lucifer, djävulen som har tagit semester från helvetet och sitt jobb som torteraren, för att bosätta sig bland människorna på jorden. En skapelse av hans far Gud som bäst kan beskrivas som ett dockhus som skaparen har tröttnat på att leka med. På jorden har Lucifer etablerat sig som en krogägare, lever i ”lust och synd” och beviljar människor gentjänster. Tills han råkar bli indragen i ett mordfall och träffar kommissarie Decker. Han lyckas hjälpa till med mordfall genom sin övernaturliga talang att få människor att avslöja sina innersta begär.
OMDÖME: Det här är en serie för dig som älskar sarkastisk humor och därför kan ta vissa saker med en nypa salt. För dig som älskar serier som har fokus på karaktärers utveckling, snarare än att serien ska vara realistisk och ha alla detaljer på plats.
För dig som lägger stor vikt vid bra skådespeleri, tempo i handlingen, rolig dialog och intressanta karaktärer. *REKOMMENDERAS* (Klicka här för att läsa en längre recension)
STREAMA: Netflix

 

misfists-season-1-2-3-dvd-cover-poster
MISFITS
SÄSONGER: 5
TAGS: Plötsliga förmågor, Påtvingade superhjältar, England, Ungdomsbrottslingar, Humor
HANDLINGEN I KORTA DRAG: A group of young offenders doing community service get struck by lightning during a storm, and begin to develop superpowers. (imdb)
OMDÖME: Jag har bara sett första säsongen. Det som är unikt med den här serien, i jämförelse med liknande i genren, är att den är en komedi.
STREAMA: Netflix
(baserad på säsong 1)

 

99108-once-upon-a-time-once-upon-a-time-poster
ONCE UPON A TIME
SÄSONGER: 7
TAGS: Sagofigurer, Magi, Parallella världar, Sagovärld, Nutid, Familjeserie
HANDLINGEN I KORTA DRAG: A young woman with a troubled past is drawn to a small town in Maine where fairy tales are to be believed. (imdb)
OMDÖME: Helt okej serie om man gillar det mysiga. Ganska spännande ibland, men mest av allt så är det mysbyxorna på och en kopp te som gäller. Blir dock tjatigt in på 3:e säsongen.
STREAMA: Dplay, Netflix

 

orphanblack1
ORPHAN BLACK
SÄSONGER: 5
TAGS: Mystik, Experiment med människor, Dubbelgångare, Sci-Fi, Vänskap och familj, Gåtor som måste lösas, Ledtrådar avslöjas eftersom.
HANDLING I KORTA DRAG: Sarah ser en dag sin egen dubbelgångare som hoppar framför ett tåg. Kvar på plattformen lämnar hon en väska. Sarah som lever ett rätt trasligt liv, tar över kvinnans identitet i hopp om att lyckas länsa hennes konton. Men dock vävs hon in i ett farligt spel som hon inte kan ta sig ur.
OMDÖME: Spännande serie som skapar beroende. Dock frustrerar den ibland, tex i tidshopp och svängningar i handlingen som man inte riktigt kan förstå, men helt klart sevärd! Suveränt skådespeleri av huvudkaraktären (som spelar flera roller). Karaktärerna är originella och intressanta att följa. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Netflix

 


OUTLANDER
SÄSONGER: 4
TAGS: Tidsresa, Massor av romantik, Kunskap före sin tid, Skottlands/Englands historia, Kostymdrama, Våld, Politiska spel, Baserad på hyllad bokserie.
HANDLING I KORTA DRAG: Vi följer Claire Randall som förflyttas genom tiden från 1945 till 1700-talets krigshärjade Skottland som präglas av strider och motsättningar mellan klaner av högländare.  Claire kastas bakåt i tiden av krafter som hon inte förstår och utsätts för fara när hon anklagas för att vara spion. Tvingad att gifta sig med en laglös högländare upptäcker hon att hon blir förälskad och slits mellan sin lojalitet mot två män i helt olika tidsåldrar, samtidigt som hennes liv står på spel, och hennes hjärta hotas att krossas (text från Hbo och Viaplay).
OMDÖME: Jag absolut älskar den här serien som har kommit till att bli en av mina absoluta favoriter. Den perfekta kärlekshistorien med en suverän hjältinna som leder en genom berättelsen. Skådespelet och manuset är genialt och troget bokserien som tv-serien baseras på. Man ska dock vara medveten om att denna innehåller både en hel del våldsamma scener, övergrepp, men också passionerade kärleksscener. Jag tror jag har sett om serien tre gånger under det senaste halvåret då jag inte har hittat något nytt som ger mig samma känsla som denna. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Viaplay (alla säsonger), Netflix och Hbo (tre säsonger)

 


PRETTY LITTLE LIARS
SÄSONGER: 7
TAGS:
HANDLING I KORTA DRAG:
OMDÖME: Detta är ingen sci-fi eller fantasy men den platsar på listan för att den ge en samma känsla som en riktigt bra sci fi-serie. Den innehåller mystik, skruvade twister, mordmysterium, osäkerhet kring vem man kan lita på, ständig flykt och jakt från något, och självklart: Hemligheter. Den här serien har framförallt klockren dialog och innehåller fantastiska karaktärer spelade av suveräna skådespelare. Seriens svagare sida handlar om själva plot’en, att den tappar trovärdighet ibland, men vad gör det när det är Aria, Spencer, Hanna eller Emily som räddar (eller stjälper) situationen. Detta är ett teen-drama i dess rätta bemärkelse, som man snabbt både förälskar sig och förlorar sig i. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Netflix, Cmore

 

sense-8
SENSE 8
SÄSONGER: 2
TAGS: Förföljd, Sammanlänkad med främlingar, Övernaturligt, Födda på samma dag, Kommunicera i huvudet, Ha andras kunskaper
HANDLING I KORTA DRAG: A group of people around the world are suddenly linked mentally, and must find a way to survive being hunted by those who see them as a threat to the world’s order. (Imdb)
OMDÖME: Svår Tv-serie att bedöma.. Den känns lite rörig och ytlig, men samtidigt tittade jag igenom första säsongen på ett par dagar. Du får helt enkelt avgöra själv.
STREAMA: Netflix
 (baserad på säsong 1)

 

shadowhunters
SHADOWHUNTERS
SÄSONGER: 3
TAGS: Urban Fantasy, Mystiska artefakter, Demonjägare, Vampyrer, Skepnadsskiftare, Kärlek, Ungdomar, Akademi, Baserad på bok
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Efter att hennes mamma har blivit kidnappad, måste Clary ge sig in i den mörka undre världen av demonjägare för att finna ledtrådar som kan hjälpa henne att rädda sin mor.
OMDÖME: Jag blev så fruktansvärt besviken på denna. Efter filmfloppen, varför gör man en exakt lika dålig tv-serie? Böckerna är fantastiska, men det här är inget annat än en flopp. Platta karaktärer, dåligt skådespel och alldeles för mycket specialeffekter. Jag gav upp i mitten av första säsongen.
STREAMA: Netflix
 (baserad på säsong 1)

 

the100_1
THE 100
SÄSONGER: 4
TAGS: Postapokalyptisk, Resa tillbaka till jorden, Kärlek, Ungdomar, Överlevnad, god vs ond, teknologi, tillfälliga allianser
HANDLINGEN I KORTA DRAG: 100 ungdomar som avtjänar ett straff skickas ner från rymden till den radioaktiva Jorden för att utforska om den är möjlig att leva på. På jorden får ungdomarna kämpa med såväl interna rivaliteter, som yttre hot de aldrig hade kunnat förutse.
OMDÖME: Helt okej om man känner för en lättsam (dock våldsam) och rätt banal dystopisk/fantasy-serie. Jag blev fast. Skådespelet är det man störs av till en början, men efter ett tag släpper man det och serien blir faktiskt riktigt beroendeframkallande. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Netflix

 

The-4400
THE 4400
SÄSONGER: 4
TAGS: Övernaturliga förmågor, Mysterium, Försvinnande och återvändande, Statligt departement som kontrollerar och jagar
HANDLINGEN I KORTA DRAG: En dag så dyker 4400 personer upp från ingenstans och alla har varit saknade från olika tidseporkrar. Det visar sig att alla besitter onaturliga förmågor, men av vilken anledning och till vilket pris?
OMDÖME: Vill du se en serie fullspäckad med övernaturliga förmågor så är den här serien för dig. I varje avsnitt dyker det upp någon ny person med en sjuk, fantastisk eller obehaglig förmåga. Helt okej serie, men som med många andra serier blir den lite långrandig till slut.
STREAMA: Viaplay, Hbo Nordic

 


THE FOSTERS
SÄSONGER: 5
HANDLINGEN I KORTA DRAG: ”Teenager Callie Jacob is placed in a foster home with a lesbian couple and their blend of biological, adoptive, and foster children.” (imdb)
OMDÖME: Det här är en serie som är väldigt gripande, hjärtlig, förkrossande, verklig. Och står ut inom genren drama för att den porträtterar en vardag av en familj som är varierad. Som har alla nyanser av: problem, möjligheter, längtan, bakgrunder, erfarenheter och förutsättningar. När man är fast i karaktärerna och känner sig investerade i deras liv, vad som händer med dem, blir deras sorger och glädje ens egna för en stund. Man får genom den här seriens fem säsonger verkligen följa med på varenda karaktärs personliga resa. Inte bara att de växer upp och blir synligt äldre, men också hur de utvecklas genom åren. Följa de relationer som de bygger upp men också de som raseras. *REKOMMENDERAS* (Klicka här för att läsa en längre recension)
STREAMA: Tidigare Viaplay, men nu borttagen

 

magicians
THE MAGICIANS
SÄSONGER: 3
TAGS: Utveckla övernaturliga förmågor, Utvald, Skola, Magi, Baserad på bok
HANDLINGEN I KORTA DRAG: After being recruited to a secretive academy, a group of students discover that the magic they read about as children is very real-and more dangerous than they ever imagined. (Imdb)
OMDÖME: Serien och dess karaktärer känns lite för ytliga, även om skådespeleriet är helt okej. Det hjälper heller inte att jag tycker allra minst om huvudkaraktären i serien.
Det blir spännande ibland men den håller inte i det långa loppet. Gillar man en massa specialeffekter och magi kanske detta är något för dig. Men förvänta dig inte mer än så, även om den blir aningen bättre längre in på säsongen. De första avsnitten var riktigt svåra att ta sig igenom för min del. Men som sagt, på en snålblåsig dag kan den här serien absolut duga.
STREAMA: Hbo Nordic, Viaplay

 


THE ORIGINALS
SÄSONGER: 5
HANDLINGEN I KORTA DRAG:
OMDÖME: Betyget baseras väldigt mycket på att man har sett The Vampire Diaries innan man  börjar se denna spinn-off, för att verkligen känna till världen och historien. Man behöver även förförståelsen av karaktärerna för att verkligen känna och se förändringen.
Denna serie är både händelserik, karaktärsdriven, har smart dialog och skådespelare som gör den rättvisa (de flesta). Dock så irriterar jag mig på några karaktärsutvecklingar under seriens gång och val de gör, men som tur är finns det alltid utrymme för dem att ta igen sina misstag. Jag är helt enkelt totalt investerad i slutändan. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Netflix (3 säsonger)

 


THE ROYALS
SÄSONGER: 4
HANDLINGEN I KORTA DRAG: De lever i en värld av överflöd och kunglig glans där makt är allt. Men alla familjer har sina problem och kungafamiljen gör allt för att dölja sina för allmänheten. (Viaplay)
OMDÖME: Det här är verkligen en underskattad tv-serie! Särskilt om du gillar hela drama-grejen med hemligheter och skandaler som pågår i Gossip Girls, Pretty Little Liars, Dynastin, Famous in love..  och så vidare. För att bara nämna några. Det tog ett tag innan jag helt var inne i serien, men någonstans i mitten av första säsongen var jag där. Kanske inte fullständigt investerad, men där. Sen kom säsong 2 som totalt körde över mig på alla sätt.  *REKOMMENDERAS* (Klicka här för att läsa en längre recension)
STREAMA: Viaplay

 

shannara chronicles
THE SHANNARA CHRONICLES
SÄSONGER: 2
TAGS: Alver, troll, monster, druider, magiskt träd, sägner, ett uppdrag, rädda världen.
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Tusentals år efter vår civilisations förstörelse har jorden delats upp i det som kallas De fyra länderna, vars invånare är en blandning av raser som till exempel alver, dvärgar, troll, tomtar och människor. I centrum står släkten Shannara, vars ättlingar är styrkta med uråldrig trolldom och vars äventyr ständigt förändrar världens framtid. (Hbo Nordic)
OMDÖME: Jag har inte klarat mig igenom första säsongen ännu. Skådespelet är uselt, man köper varken relationerna eller handlingen. Serien kan säkerligen tilltala vissa, men inte mig. Denna spelar i samma liga som Shadowhunters. Helt enkelt uselt skådespeleri och karaktärsutveckling, samtidigt med för mycket tilltro till specialeffekter.
STREAMA: Hbo Nordic, Viaplay
 (baserad på säsong 1)

 


THE VAMPIRE DIARIES
SÄSONGER: 8
TAGS: Vampyrer, romantik, återuppstå, ingen är egentligen död, starka vänskaper, kvicka humoristiska kommentarer, drama, häxor, varulvar, high-school
HANDLINGEN I KORTA DRAG:
OMDÖME: En serie som jag har försökt att se när den gick på tv för några år sedan, men aldrig riktigt såg charmen med. Nu har jag gett den en ny chans och det var verkligen värt det. Tog ungefär en halv säsong innan jag var inne i det och började gilla karaktärerna, men sen blev det 7 säsonger av spänning och mängder av twister, tårar och allehanda plötsliga utrop från soffan. Anledningen till att det inte blir någon fullpott är att det från säsong 5 börjar bli aningen lite tjatigt, även om den absolut fortsätter att vara sevärd. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: HBO nordic, Netflix (enbart 1 säsong)

 

TheWalkingDeadPoster större
THE WALKING DEAD
SÄSONGER: 6
TAGS: Postapokalyptisk, Zombie, Överlevnad, Spänning, Våld, Bygga upp ett samhälle, Isolering, Skapa förtroende, Flykt, Baserad på serietidning, Rädsla och hämnd
HANDLINGEN I KORTA DRAG: En smitta har dragit in över USA och de som drabbas dör inte, de vandrar vidare som levande döda. Serien följer en grupp människor som försöker att överleva och genom det: bygga upp nya samhällen och en ny verklighet.
OMDÖME: Riktigt välgjord, rå och snygg zombieserie. De 3 första säsongerna är betydligt bättre än de följande. Man tröttnar efter tredje säsongen på detta evigt jagande och flyende. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Hbo Nordic, Viaplay

 

trueblood_poster
TRUE BLOOD
SÄSONGER: 7
TAGS: Vampyrer, Urban Fantasy, Skepnadsskiftare, Feer, Södra USA, Våld, Sex, Humor, Baserad på böcker
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Telepathic waitress Sookie Stackhouse encounters a strange new supernatural world when she meets the mysterious Bill, a southern Louisiana gentleman and vampire. (imdb)
OMDÖME: En av de bättre serierna jag har sett! Sjukt snygg och innehåller rätt mått av smutsighet, råhet, kärlek, humor och övernaturliga inslag. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Hbo Nordic

 

twin peaks
TWIN PEAKS
SÄSONGER:
3
TAGS: Surrealism, Klassiker, Creepy, Mordmysterium
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Serien börjar med att den 17-åriga studenten Laura Palmer hittas mördad och FBI-agenten Dale Cooper kallas in för att lösa fallet. Under utredningens gång upptäcker Cooper att det lilla samhället ruvar på mörka och mystiska hemligheter och att inget i Twin Peaks är vad det synes vara.
OMDÖME: Vad behöver man egentligen tillägga som inte redan sagts? Visst är det en av de bättre serier som finns, men är samtidigt inte en full 10 poängare för mig. Den är aningen för skruvad och man kommer ingen karaktär riktigt nära, vilket är poängen med serien. Det handlar om mycket yta och många hemligheter. *REKOMMENDERAS*
STREAMA: Hbo Nordic

 

under the dome
UNDER THE DOME
SÄSONGER: 3
TAGS: Mystisk kupol, överleva, lösa mysteriet, isolering, sci-fi, ägg, maktkamper, hemligheter, utvalda, tro/religion, Stephen King
HANDLINGEN I KORTA DRAG: An invisible and mysterious force field descends upon a small fictional town of Chester’s Mill, Maine, USA, trapping residents inside, cut off from the rest of civilization. The trapped townsfolk must discover the secrets and purpose of the ”dome” and its origins, while coming to learn more than they ever knew about each other. (imdb)
OMDÖME: Spännande serie som får en fast, om än rätt banal. Påminner väldigt mycket om Jericho då det mesta handlar om att skapa ett samhälle i isolering och interna maktkamper, men detta innehåller även en hel del övernaturligt.
STREAMA: Netflix

 

westworld
WESTWORLD
SÄSONGER: 2
TAGS: Parallell värld, Artificiell intelligens, Äventyr, Tivoli, Minnas, Ta reda på sanningen, Upprepade mönster
HANDLINGEN I KORTA DRAG: Den berättar historien om en futuristisk, västern-tematisk nöjespark vid namn Westworld, som befolkas av syntetiska androider vid namn ”värdar”. Nöjesparken tillgodoser människor, som kallas för ”nykomlingar” eller ”gäster”, som betalar ett dyrt pris för att gå in i parken. De kan göra vad som helst i nöjesparken, utan fruktan för hämnd från ”värdarna”. (Wikipedia)
OMDÖME: Jag har bara sett halva första säsongen, men det är en sjukt snygg serie som stagnerar lite efter ett par avsnitt. Har inte lyckats ta mig igenom första säsongen, men det handlar nog mer om mig än serien. Förstår verkligen varför den har tilltalat så många, men för mig är den för händelselös och repetitiv. Jag är väldigt tveksam..
STREAMA: HBO Nordic
 (baserad på säsong 1)

 

Akta_Manniskor_DVD-omslag
ÄKTA MÄNNISKOR
SÄSONGER: 2
TAGS: Robotar/Hubotar, Svensk, Dystopi/sci-fi, Människan vs maskinen, Lika rättigheter, Samhällskritik
HANDLING: Svensk dramathriller som följer några människor vars liv förändras dramatiskt av den nya generationen robotar – hubotarna. (Svt)
OMDÖME: Även om jag har svårt för svenska serier, där dåligt skådespel eller torra repliker inte kan smyga sig förbi omärkt, gillar jag hela idén med Vuxna människor. Den är snyggt gjord helt enkelt, med en intressant twist på robot-temat och med nära paralleller till det samhälle vi lever i idag. Inte konstigt att det har köpts amerikanska rättigheter för att göra en re-make av serien.
STREAMA: Netflix

 

 

photo credit: h.koppdelaney via photopin cc

3 reaktioner på ”TV-serier på temat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s