Självreflektioner

Bokhyllad är i huvudsak en blogg som ohämmat kommer att hosta ur sig kommentarer om den ena och den andra boken i kategorierna: Young Adult (YA), Dystopi, Sci-Fi och Fantasy (men även en och annan serie och film på temat).

Vi har skapat den här bloggen för att vi vill dela med oss och tipsa andra om vilka fantastiska böcker som ligger och väntar på att få läsas, men även självklart böcker som för oss inte levde upp till förväntningarna och som man lika gärna kan skita i.

Själv är vi i 30-årsåldern och på många sätt borde vi kanske ha lagt ifrån oss flera av dessa böcker för länge sedan, men nej nej, vi älskar dessa böcker! Finns det något bättre än att försvinna in i en värld av mystiska varelser eller samhällen som helt och hållet bygger på orimliga principer.

Vi ogillar det rimliga, det verklighetsförankrade, realism.

 

Vår tanke med bloggen är först och främst baserat på själviska intentioner, vi har ett behov av att skriva av oss och prata om de böcker vi har läst. Istället för att tjata öronen ur våra vänner, gör vi det humana och får ur oss alla tankar i det här forumet istället.
Vår andra tanke är att vi vill skapa en blogg för andra, som vi själva hade velat läsa. Att läsa böcker behöver inte vara svårt och att hitta en passande bok borde vara ännu enklare. Vår ambition är inte att recensera varenda bok som finns i YA-genren, utan att skapa ett riktigt bra utbud av böcker för den som är sugen på att hitta något nytt. Vi tror att de finns fler människor där ute som har samma boksmak som oss. Den här bloggen är för er!
När det kommer till bokbloggar som inspiration till att hitta en bra bok, handlar det så väldigt mycket om vem som har lika boksmak som en själv. Därför är detta hav av bokbloggar som just nu finns i Sverige, en riktig guldgruva men också en labyrint. Vi är, som alla andra bokbloggar en del av denna förvirring, men vi tror att det nog finns några där ute som har lite samma boksmak som vi och som har letat efter en blogg som denna.. Som vi kan inspirera.

Vår blogg har som ambition att sortera ut barnlitteratur, gentemot den ungdomslitteratur som faktiskt lika gärna skulle kunna krypa in på vuxenhyllan. Men även att sortera ut ”vanliga”-YA böcker gentemot Fantasy (i flera bemärkelser)-YA böcker. Den första kategorin porträtterar generellt ungomens besvär i allmänhet och blir desto mer ointressant beroende på vilken ålder man har klättrat upp i, medan den andra kategorien (i de bästa av fallen) har något generellt och universellt över dem som har möjlighet att tilltala en större åldersgrupp. Vi älskar dessa böcker när de väl lyckas, och det är många böcker som har!


DET ÄR VI SOM BLOGGAR

Bokmastarinnan 17    Episka kvinna 15

                         Bokmästarinnan                                                   Episka Kvinnan

 

 

ÖVRIGT

Kontakta oss om du är peppad på något typ av samarbete, vill att vi ska skriva några rader om en bok, eller om du vill att vi ska skriva till exempel ett gästbloggsinlägg. Eller kanske vill du bara tipsa om något spännande eller peppa oss. Hör av dig!

 

Photo credit: Zaqqy J. via photopin cc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s