Topp 5 på Storytel (2014)

Dessa är de fem mest lyckade inläsningarna på Storytel som vi har lyssnat på under 2014. Vi har bedömt utifrån inläsningen i kombination med själva historien och dessa är de böcker vi uppskattade mest:

 1. Engelsfors-triologin
  Julia Dufvenius har lyckats riktigt bra med inläsningen av Cirkeln, Eld och Nycklen. Till en början kan man uppleva inläsningen som lite långsam, men man kommer snabbt in i en slags trans och man flyter mjukt och behagligt med i berättelsen. Hon skapar verkligen med sin röst, en bokvärld att förlora sig i.
 2. Divergent och Insurgent
  En annan uppläsare som har lyckats hänföra är Anna Maria Käll, genom sin uppläsning av Divergent och Insurgent. Dessa uppläsningar på svenska är mycket bättre än de engelska. Jag lyssnade på den engelska versionen av Allegiant och kunde inte hålla mig för skratt ibland. De har verkligen lyckats få Triss att verka 5 år yngre än i de andra böckerna. Ska nog ta och lyssna om Allegiant, men på svenska. Dock är det andra inläsare i den avslutande boken.
 3. The Selection-triologin
  En inläsning på orginalspråket (engelska) som har stått ut i mängden är Amy Rubinate’s inläsning av The Selection-triologin. Ofta när jag har lyssnat på YA-böcker på engelska, så har det lästs in på ett ganska barnsligt sätt och inläsaren lägger ofta till dialekter och röständringar som istället för att väcka liv i historien, dödar den. Inte Amy. De få röstförändringar som hon gör i boken känns, i motsatts till många andra böcker, inte som påklistrade eller löjliga.
 4. True Blood-serien
  Monika Wilkens och Åsa Forsblad Morisse gör båda en bra insats vid inläsningen av True Blood serien och de båda två har en ganska liknande klang som inte gör det konstigt att glida in från den ena boken direkt till den andra.
  Monika Wilkens har en ganska djup och lite dramatisk röst som passar bra in på historiens romantiska men även övernaturliga element, medan Åsa Forsblad Morisse har en berättarröst som inte står ut som säregen, vilket bara kan ses som positivt i ljudbokssammanhang. Det är behagligt att lyssna på, men det kanske största plusset är att det aldrig irriterar. Största minuset med denna serie är att bara 5 böcker finns på Storyel, och inga nyheter om att de andra ska komma inom snar framtid. (red. 2016: Nu finns även bok 6-13 på Storytel)
 5. Night Huntress-serien
  Här har vi ännu en uppläsning på originalspråket (engelska) som lyckats riktigt bra. Tavia Gilbert lyckas få liv i både bokens råa och sexiga men även de humoristiska delarna. Helt enkelt lysande läsning! Men… Varför finns inte den sista boken i serien??? (red. 2016: Nu finns även sista boken i serien på Storytel)
   

  EN KÄNGA TILL:
  Hanna Schmitz uppläsning av De Utvalda: Tankeläsaren. Man kan inte låta en av huvudkaraktärerna väsa sig igenom en hel bok, det går bara inte.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s