Top Ten Tuesday: Höstläsning

toptentuesday

Här kommer ännu en utmaning från bloggen The Broke and the Bookish: Top Ten Books On My Fall TBR.

Några har hamnat där av den enkla anledningen att de finns på Storytel och är näst på tur, några för att de stått alldeles för länge i bokhyllan och väntat, medan andra är böcker som jag verkligen verkligen ser fram emot att läsa. Klicka på omslagen för att komma till bokens Goodreads-sida.

shadow and bone queen of shadows the 5th wave the sin eaters daughter red queen cinder lu_legend_pressbild half bad assasins blade frostbite Martyn Pig stg2

På Storytel

THE 5TH WAVE
Det här är en bok som har hyllats av många, men också beskrivit som ganska långsam av andra. Långsamma böcker kan jag ibland hantera, men det beror helt på sinnesstämning och timing i mitt liv. Om jag har ro till att låtas glida med i en långsam förförelse, eller om jag vill att den ska gripa tag i mig direkt. Det största orosmomentet är dock att den handlar om en alieninvasion.. Inget jag brukar gå igång på direkt, utan ligger snarare på min lista över böcker och teman att undvika. Men som sagt, den har fått lovord av många och jag vill ge det en chans.

THE SIN EATER’S DAUGHTER
Den här är jag väldigt skeptisk till, men det är en sådan bok som jag förr eller senare måste läsa. Så varför inte nu, när min bokhylla på Storytel börjar sina på böcker. Den handlar om en syndätares dotter som växer upp i den klassiska ”onda drottningens” palats för att utföra skitgörat åt henne, nämligen att genom enkom hennes beröring tortera och mörda efter drottningen vilja. Låter som en variant av ”Shatter me” (vilken jag iof inte har läst). Sen ska det tydligen komma in några olika kärleksobjekt i historien. Låter så där, men som sagt, någon gång måste jag ju ta tag i den här boken. Vem vet, den kanske överraskar..

HALF BAD
Det här är ännu en bok som jag tänkte ge en chans i höst. Den handlar om vita och svarta häxor, ska tydligen vara ganska mörk och brutal, men har beskyllts för att sakna de förväntade magiska elementen (då det ändå handlar om häxor). Den har fått en del mixade betyg på Goodreads och andra bloggar, bland annat beskyllts för att inte utveckla historien tillräckligt (läs långsam) men också hyllats för sin förmåga att fånga läsaren genom språket och för dess karaktärsutvecklingar.

Böcker som väntat länge nog..

LEGEND
Ja jag vet! Jag borde redan ha läst denna.. Och det är därför jag genast slänger in den på min höstläsnings-lista. Den har stått i min bokhylla, blängt på mig, haft det där hundögat som gett mig dåligt samvete och frågat mig gång på gång: Varför inte jag? Jo, det är din tur snart. Jag lovar!

THE KILL ORDER
Jag var föga tillfredsställd efter att ha läst den tredje boken i Mazerunner-serien (The death cure).  Den var rätt och slätt en stor besvikelse. Så stor att jag tänkte att jag aldrig skulle ge mig in på att läsa denna förhistoria till serien. Det var nog.. Tills efter att jag några månader senare (pga kort minne) började snegla mer och mer mot boken i bokhyllan. Då den inte är sammankopplad men den andra historien, kanske den förtjänar att jag ger den en chans?

THE ASSASIN’S BLADE
Denna bok gavs ut mellan bok nummer två och tre i serien ”Throne of Glass” och består av ett antal noveller om Celaena’s liv innan hon kom till palatset. När jag köpte den, så hade jag inte riktigt ro till att läsa om det som redan hade varit, utan jag ville enbart kasta mig in i fortsättningen av historien och väntade med spänning på uppföljaren ”Heir of Fire”. Nu har jag kommit till ett stadie att jag vill veta mer om Celaenas liv och kommer absolut att läsa denna bok.. Så snart jag har avslutat bok nummer fyra ”Queen of Shadows”.

FROSTBITE
Jag har läst första boken i serien och som förväntat var den föga imponerande. Men som jag tidigare nämnt, har jag förstått det som att man måste ge den tid, att den kommer att växa nära inpå en runt tredje boken eller så. Nu äger jag ju hela boxen, så det är väl bara att börja. Jag har bara inte haft tålamodet ännu. Det är väl dags att återigen ta upp denna serie. Den är ju ändå ett måste, likt Twilight, för alla YA Fantasy-läsare.

Efterlängtad läsning..

QUEEN OF SHADOWS
Jaaaa! Detta är min nya favoritserie! Den serie som jag verkligen ser fram emot när nästa boksläpp ska komma (Det ska bli sex böcker!!). Nu har jag äntligen införskaffat bok nummer fyra i serien och jag ser verkligen fram emot att bädda ner mig i sängen, med ett glas vin eller te, och bara svepas in Sarah J Maas fantastiska värld.

RED QUEEN
Ännu en serie som jag verkligen har sett fram emot att läsa! Nu har jag äntligen första boken i min ägo. Den har dessutom fått ett ganska högt betyg på Goodreads, tack och lov, för jag har verkligen byggt upp förväntningarna inför denna bok. Ploten verkar iof inte vara särskilt säregen.. Samhället är uppdelat i två, Röda och Silver, där Silver-eliten besitter näst intill gudalika superkrafter. Men jag har tron och förhoppningen på att Victoria Aveyard har förmågan att skapa något eget utifrån detta beprövade koncept.

CINDER
Ännu en serie som har funnits i min tanke ett tag nu och som länge har varit på min to-do-list..
Det som fått mig att tveka är att det är en re-tellling av Askungen (jag har svårt för re-telling av klassiska sagor), men och andra sidan så har jag precis läst och älskat Sarah J Maas re-telling av ”Skönheten och Odjuret” i ”A court of thorns and roses”, så det har nog mjukat upp mitt annars skeptiska hjärta till denna form. Dessutom är det väl på tiden att jag läser någon bok som innehåller cyborgs, vilket inte brukar vara min vanliga melodi. Den här serien har generellt fått ett högt betyg av de flesta som läst den och det gör mig absolut nyfiken..

SHADOW AND BONES
Det här har varit en efterlängtad läsning ett tag nu, men andra böcker har kommit emellan. Detta verkar vara en klassisk high-fantasy bok med; groteska monster, en hel del magi och utveckling av förmågor, en magiskola, kamp om makt och en hel del bra karaktärsutvecklingar. I like.

 

/ Bokmästarinnan

Annonser